Деконструкция…

Привикнах вече националистите и социалистите в НС да искат да закрият СЕМ или най-малкото да ми вземат главата като председател. Тъкмо, когато реших да им припомня, че от попътната им съвместната агресия става една дума, която не споменавам заради травматични асоциации, към тях се присъединиха и трима от четиримата депутати на ДПС в зала (и то преди Новогодишната реч на Доган), за да не гласуват заедно бюджета на СЕМ за 2016. Така щяхме да се окажем първата държава в ЕС без медиен регулатор. Едвам не им се получи.

Случаят с „Деконструкция”, разбира се, отново ги възпали. В дългата история на ВМРО и БСП методите им често са съвпадали, но трябва да се признае, че ВМРО са по-екстравагантни в радикалността си. И сега решиха да използват не друго, а мисълта на Волтер – „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш”, за да защитят не друг, а Волгин, за когото това е непосилна мисъл. Той не само не признава чужди мнения, но и гордо признава, че не ги признава. Впрочем, с едно изключение – моето собствено участие в предаването му, за да го предупредя „на живо”, че в обществените медии плурализмът е задължителен за всеки водещ, а той да ми заяви, че тая няма да я бъде, в пълно единодушие с екипа си и няколкото слушатели, допуснати до ефир.
Какво друго да кажеш на убедения закононарушител и неговите убедени политически защитници, освен, пак с думите на Волтер, да ги посъветваш да си копаят градинката. По възможност буквално.

Start typing and press Enter to search