Дали красотата и интелекта могат също да се нарекат трети пространства? За Галя и Георги интелектуализирането и намирането на красота в ежедневието е най-нормалният начин за съществуване.


Ние сме…
Галя Георгиева и Георги Лозанов – семейство, нищо че не ни личи нито по името, нито по облеклото и маниерите. Професиите ни са близки, макар че „на теория” трябва да са скарани. Аз (Галя) съм ПР на Столичния общински съвет. А аз (Георги) съм преподавател по журналистика и от време на време председател на медийния регулатор.

В офисите си сме… Разделени. Просто защото те са на 7 км. разстояние. Аз (Галя) никога не съм ходила в неговия, а аз (Георги) гледам във всеки свободен момент да съм в нейния, охраната вероятно мисли, че съм служител в общината.

А извън тях сме… Социално активни, весели, иронични, каквито, впрочем, сме и в тях.
Идеите се раждат, когато… Най-малко ги очакваш, а най-добрите са тези, които въобще не разбираш, че са се родили.

Третото пространство за за нас е… Галя: разходка по софийските улици с поглед нагоре в непрестанно търсене на покриви, които да превърна в мансарда или градина. Ако това някога се случи, ще съм открила третото пространство и четвъртото измерение на градския живот. Георги: третото пространство са медиите – камера, микрофон, вестникарска страница. Някои твърдят, че прекалявам, но какво значи „прекалено” във времето на свръхпроизводство на образи. Рано ми е още като Поаро да отглеждам тиквички.

Нашето лично трето пространство в града е… Където се срещаме с приятели, за да говорим за същото, което до преди малко сме наричали „пламнала ми е главата от работа”. С една дума кръчмите, „Махалото”, „Кандахар”, „33 стола”, „Чек поинт Чарли”…

Там се чувстваме… Най-работоспособни.

http://www.workspace.bg